| Bakmaskin |

Ljust Solrosbröd till bakmaskin

Gott recept på bröd med solrosfrön som passar bra att servera till en god middag.
Ljust solrosbröd till bakmaskin
Tid: 4 timmar
1 bröd, 650 g

Ingredienser:

Laktosfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Häll ingredienserna i ovanstående ordning i bakmaskinen. Program: French

Näringsvärden

Näringsvärde för hela brödet (819 g): 1956 kalorier, 331 g kolhydrater, 42 g fett, 50 g protein, 24 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Går bra att frysa in och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Emil
Helt ny inom bakmasinsvärlden och har en fråga som jag inte lyckars få svar på:
Antar att man måste ha vätskan varm för jäsningen skull men ska man värma vätskan eller ska detta skötas av maskinen? Om det är meningen att man ska värma vätskan manuellt, hur går det då om man ställer maskinne på timer?
Mycket tacksam för svar!
Skrivet av Dagmar Elleby
Tack! Efter en lång rad mislyckande har jag äntligen bakad ett perfekt bröd.
Jag hadde pacerad min gamla stora bakmaskin på diskbänken framför microugnen där den precis rymdes. Så hörde jag värsta smällen bakom mig - bakmaskin hadde ramlad ner till golvet, baktrog ut, och mitt i köket låg en klotrund deg.
Jag lyfte upp bakamskin till ett säkrare stället. satt kopntakten i - det lös - in med tråget - och sist in med degen.
maskinen fungerade och bakade det perfekta brödet.
MVH

Dagmar

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest