| Fågel | Lunch |

Basilikakyckling med tagliatelle

Basilikakyckling med tagliatelle är ett gott och enkelt recept på kycklingklubbor kryddade med basilika som serveras med tagliatelle som också smaksatts med olivolja och basilika.
Basilikakyckling med tagliatelle
Tid: 50 minuter varav 10 minuters jobb
4 portioner

Ingredienser:

Pasta:

Laktosfritt

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 35-50 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Lägg kycklingdelarna i en ugnssäker form.

    basilikakyckling med tagliatelle steg 1: kycklingklubbor i ugnsform
    Kycklingklubbor i ugnsform.
  2. Blanda matolja, salt, peppar och basilika.

    basilikakyckling med tagliatelle steg 2: olja och kryddor
    Olja och kryddor.
  3. Pensla på kycklingdelarna, både på ovansidan och undersidan.

    basilikakyckling med tagliatelle steg 3: penslar på kryddblandningen
    Penslar på kryddblandningen.
  4. Ställ in kycklingklubborna med undersidan nedåt i ugnen.

    Tillaga i 225°C, i mitten av ugnen i ca 50 minuter för frysta delar och ca 35 minuter för färska eller tinade kycklingdelar.

    basilikakyckling med tagliatelle steg 4: kycklingklubbor med kryddor
    Kycklingklubbor med kryddor.
    basilikakyckling med tagliatelle steg 4: kycklingklubborna i ugnen
    Kycklingklubborna i ugnen.
  5. Koka tagliatelle enligt instruktion på förpackningen. Häll av vattnet.

    basilikakyckling med tagliatelle steg 5: kokar pasta
    Kokar pasta.
    basilikakyckling med tagliatelle steg 5: pastan färdigkokt
    Pastan färdigkokt.
  6. Häll på olivolja och basilika och rör om.

    basilikakyckling med tagliatelle steg 6: tillsätter olivolja och basilika
    Tillsätter olivolja och basilika.
    basilikakyckling med tagliatelle steg 6: tagliatellen klar att servera
    Tagliatellen klar att servera.
  7. Servera tagliatelle och kyckling ihop med en sallad och kanske även något bröd.

    basilikakyckling serverad med tagliatelle
    Basilikakycklingen serverad med tagliatelle.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Petri
Jag gillar denna rätt väldigt mycket. Har till och med i lite extra olivolja.
Men har en fråga då sambon tycker det smakar torrt, finns det någon sås att ha till?
Spelar ingen roll hur mycket olja jag har på
Skrivet av Daniel
mmmm... enkelt och gott!
Skrivet av Daniel
Det var ett svar till Rebecca alltså... något sent svar från mig kanske... =)

Jag antar att det inte ska vara 4 msk basilika i, trots att det är uppskrivet två gånger.
Skrivet av Rebecca 2007-08-30 13:58

Aja, nu är kycklingen i ugnen... får se om jag lyckas och hur det smakar =)
Skrivet av Susanne
Svar till Daniel: ja precis, det som står i receptet.
Skrivet av Daniel
Nej, inte 4 msk. 4 tsk.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest