Bandspagetti

bandspagetti
Bandspagetti i form av tagliatelle.

Bandspagetti är pasta som plattats ut till långa band. De finns i olika bredd, längd och tjocklek och har olika namn t.ex. tagliatelle, fettucchini. De finns både med ägg och utan ägg (gul färg), med spenat (grön färg) och med tomat (röd färg). Finns även med fullkorn.

Bandspagetti äts ofta som tillbehör till mat och passar bra till det mesta.

Bandspagetti säljs både färsk och torkad. Kolla alltid koktid på förpackningen. Några riktlinjer:

  • Koktiden för torkad bandspagetti: 5-10 min.
  • Koktid för färsk bandspagetti: 2-5 min.

Precis som med all pasta gäller det att inte koka den för länge. Det ska gärna vara lite tuggmotstånd kvar så välj helst den kortaste tiden i tidsintervallet som anges på förpackningen.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Nej

Pasta innehåller normalt gluten men det finns även glutenfria sorter.

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av bandspagetti.

Energi: 364 kcal
Kolhydrater: 74 g (varav sockerarter: 3.0 g)
Protein: 12 g
Fett: 1.5 g (varav mättat fett: 0.3 g)
Fibrer: 3 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland pasta. Färsk pasta finns i kyldisken.

GI tips:

Välj fullkornsalternativen. Koka inte för länge för då blir GI högre.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara färsk pasta svalt i kylskåp, håller sig upp till 6 veckor, se bäst före datum. Torkad pasta förvaras torrt i rumstemperatur och brukar hålla flera år, se bäst före datum.

Ersätt med:

Vanlig spaghetti, makaroner eller annan pasta.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest