Korv i pinnbröd

Ingredienser:
Pinnbröd:
Korv:
- 15 st (ca 900 g) grillkorvar
Ugn:
- ca 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
-
Mät upp vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda.
(Väg eller häll upp vetemjölet i litermått, gräv inte med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och det blir alldeles för stor mängd mjöl.)
Till utflykt: Mät upp ingredienserna i en plastpåse och förslut den.
Vetemjöl, salt, bakpulver. Blandat. -
Tillsätt rapsolja och mjölk. Blanda till en jämn deg. Degen ska bli lagom kladdig så att den går att jobba med.
Det går snabbt och enkelt att blanda ihop med t.ex. en slickepott men man kan förstås även använda elvisp med degkrokar så går det ännu snabbare.
Om degen inte går ihop eller blir för torr så har du mätt upp för mycket mjöl, se tips i steget ovan. För att rädda en för torr deg, tillsätt mer olja och/eller mjölk.
Till utflykt: Mät upp rapsolja och mjölk en plastpåse och ta med. Häll sedan ihop detta när det är dags att tillaga och tryck ihop till en deg i plastpåsen.
Rapsolja och mjölk tillsatt. Pinnbrödsdegen. -
Dela degen i 15 ungefär lika stora bitar (om du gör en sats).
Rulla ut och dra i varje degbit så den blir ca 35 cm lång.
Vira degen runt korven och tryck till i varje ände. Degen fastnar lätt på korven.
- 15 st (ca 900 g) grillkorvar
Korv inrullad i deg. -
På grill: Grilla på låg effekt och indirekt värme ca 3 minuter per sida. Se upp så inte brödet blir bränt.
I ugn: Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 225°C i ca 10 minuter tills bröden fått lite färg.
Grilla på ena sidan. Grilla på andra sidan. -
Servera med grönsaker samt ketchup och senap om man gillar det.
Färdiggrillad korv i pinnbröd.