️ Skrivet av
Detta är en återkommande favorit hos oss - jätte god och vi äter den med potatismos!! supergott
Skär köttet i grytbitar, ca 3 cm kuber eller vad du själv föredrar.
Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek lite av köttet i taget på medelhög värme så att det får lite färg runtom, salta och peppra och lägg sedan över det i en gryta.
Hacka gula löken och vitlöken och tillsätt till köttet. Häll på krossade tomater, rödvin, vatten, köttbuljong, tomatpuré, chilipeppar och lagerblad.
Rör om och låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka under lock ca 45-60 minuter eller ännu längre tid så blir köttet ännu mörare (men jag brukar inte koka längre tid än 45-60 minuter).
Förbered under tiden det du ska servera med t.ex. kokt ris och grönsaker.
Servera köttgrytan med t.ex. kokt ris och/eller grönsaker.