Recept på klassisk gubbröra med gul lök, gräslök, potatis, ägg och ansjovis. Passar som smårätt på buffé, julbord eller påskbord. Gott att servera till knäckebröd eller mjukt grovt bröd som en lättare lunch, förrätt eller kvällsmat.
Gubbröran går bra att förbereda och ha i kylskåpet fram till servering.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. Hållbarhet ca 3-5 dagar.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Per-Arne
Varför skall ni krångla till allt? Gubbröra görs av hackad lök, ansjovis o ägg. Inge jävla dill o gräslök.
webmaster
Svar till
Edward Blom
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips och intressant att höra att originalreceptet inte innehåller potatis! Dock har väl kokt kall potatis lägre GI än nykokt varm potatis, men förstås ännu lägre om man tar bort potatisen. Det är väl typiskt svenskt med potatis antar jag ;)
️ Skrivet av Edward Blom
En underbar liten förrätt, och den enklaste av alla att laga, men den blir godare, mer ursprunglig och nyttigare (lägre GI) om man inte har någon potatis i. Förstår inte varför dessa knölar har börjat dyka upp i gubbrörerecepten sedan 1970-talet.
️ Skrivet av Ellinorskan
en klassiker, blir dock godare om man byter ut en del av ansjovis spadet mot vanlig "kalles" kaviar, då ansjovisen redan inehåller mkt salt i sig, så väger sockret i kaviaren upp sältan och det blir en godare konsistens, mer "rörig".
Låt väl smaka!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl