Grahamsgrynsgröt
Grahamsgröt är god och nyttig gröt med fullkorn och fibrer som passar perfekt till frukost. Du kan tillaga den antingen i en kastrull på spisen eller direkt på tallriken i mikron. Servera med mjölk och t.ex. äppelmos, blåbär, hallon eller sylt.
Grahamsgrynsgröt serverad med mjölk och äppelmos.
Tid: 7 minuter
Mängd: 1 portion
Ingredienser:
Servering:
Vegetariskt
Mät upp mjölk, vatten och salt i en kastrull. Låt koka upp.
(I mikro: Detta kan också göras direkt på tallriken om du gör 1 portion i mikro. Mät upp ingredienserna och kör 2 min på full effekt.)
Mät upp ingredienserna.
Koka upp.
Vispa ner grahamsgrynen. Sänk värmen och låt koka ca 5 minuter tills gröten är lagom tjock.
(I mikro: Vispa ner grahamsgrynen och kör 1 minut på full effekt. Vispa. Kör 5 min på medeleffekt ca 400W.)
Vispa ner grahamsgryn.
Sänk värmen.
Gröten har tjocknat.
Servera med mjölk och t.ex. äppelmos, färska bär eller jordgubbssylt.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (531 g): 324 kcal, 37 g kolhydrater, 12 g fett, 14 g protein, 3 g fibrer
GI Tips
Servera med tillbehör som har lägre GI t.ex. bär, färsk frukt.
️ Skrivet av Sten Eriksson
2024-03-02 09:32
Angående grahamsgryngröt i mikro En klick smör i vattenmjölken som värms upp i 2 min på högsta värmen gör gröten både slät och god. /Sten
webmaster
Svar till
Linda
️ Skrivet av Susanne
2014-03-27 18:26
Nej det är inte samma recept. Här är recept på
mannagrynsgröt .
️ Skrivet av Linda
2014-03-27 18:20
Hej
Kan man använda mannagryn. Istället för Grahamsgryn?