Grilloumi

grilloumi
Grilloumi, väldigt lik halloumi både smak och egenskaper.

Grilloumi är väldigt lik halloumi men är tillverkad i Grekland istället för på Cypern. Halloumi är ett skyddad varumärke där cypriotiska regler bestämmer vad osten ska innehålla och hur den ska tillverkas. Grilloumi är ett varumärke som Fontana skapat och kontrollerar.

Grilloumi kan stekas och grillas precis som halloumi utan att smälta och flyta ut och ger en krispig yta och lite gummiaktig inuti, precis som halloumi.

Dock tål inte grilloumin hur höga grilltemperaturer som helst har jag märkt så grilla den inte för länge för varmt för då flyter den ut.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Nej

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av grilloumi.

Energi: 316 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 23 g
Fett: 24 g

Tips och info

Finns i affären:

I närheten av fetaost, mozzarella, chèvre, halloumi.

GI tips:

Grilloumi har mycket lågt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Ca 1 år i kylskåp, se bäst före datum.

Ersätt med:

Halloumi.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest