Fläskfärs
Recept med Fläskfärs
Näringsvärden
Fläskfärs är malet kött av gris. Fläskfärs är saftig, fet och ljus. Ju ljusare ju fetare är färsen.
Fläskfärs används ofta uppblandad med nötfärs eller älgfärs, då kallas den blandfärs.
Fläskfärs används till kålpudding, kåldolmar, köttfärsbiffar, köttbullar etc.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för fläskfärs:
- Genomstekt: 70°C
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Stektemperaturer direkt i mobilen
Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!
Appen uppdateras kontinuerligt.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fläskfärs.
Energi: | 242 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 16 g |
Fett: | 20 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Minced porkFinns i affären:
Fläskfärs finns i köttdisken.Hållbarhet och förvaring:
Fläskfärs har kort hållbarhet - se förpackningen. Färsk fläskfärs förvaras i kylskåp, fryst fläskfärs i ca 3 månader.Ersätt med:
Blandfärs, nötfärs, lammfärs, älgfärs.Läs gärna:
- Frys in färsen - Frys in färsen och spara pengar. Köp storpack när färsen har bra pris.