Att göra egen varm choklad är superenkelt och mycket godare än att använda oboy. Dessutom smakar den egna mycket mer choklad och mindre sött och man slipper alla tillsatser som finns i oboy.
Mycket god varm choklad, här serverad med vispad grädde och siktad kakao.
Sätt kastrullen på spisen på hög effekt och värm till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den.
OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det stor risk att det kokar över och det går väldigt snabbt när det väl börjar koka.
Värm på spisen.
Häll upp den varma chokladen i koppar.
Servera gärna med en klick vispad grädde och sikta kakao över.
Näringsvärde per portion (288 g): 452 kcal, 19 g kolhydrater, 37 g fett, 9 g protein, 2 g fibrer
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Hej
Verkar supergott, ska testa
️ Skrivet av Doris
Super gott!
️ Skrivet av Sanna Agha
Alltså på riktigt! det här var supergott min lillebror drack 5 koppar varm choklad och vill ha mer!
webmaster
Svar till
Nån
️ Skrivet av Susanne
Trevligt! Ja, jag längtar! :)
️ Skrivet av Nån
Det var gott! Snart e det jul! :D
webmaster
Svar till
Linda
️ Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tyckte om receptet! Tack för att du skrev! 😊
️ Skrivet av Linda
Den här var superdupergoooooood!!!!!!! Kommer göras hädanefter när jag gör hemgjord varm chocklad!!!!!!!!
webmaster
Svar till
Ulf Magnusson
️ Skrivet av Susanne
Tack för info, jag har inte läst så mycket om det, men det är väl tyvärr alltid så att näring försvinner vid upphettning.
️ Skrivet av Ulf Magnusson
Om man använder rå kakao, som är oerhört näringsrikt, ska man vad jag förstår INTE använda mjölk. Rå kakao behåller näringsvärdet eftersom den rostas vid låg temperatur. Använder man för hett vatten tror jag att det är risk att stora delar av de positiva effekterna uteblir precis som med grönsaker som värms upp för mycket.
webmaster
Svar till
Matilda
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips, låter gott!
️ Skrivet av Matilda
Häll i vaniljpulver/vaniljsocker med lite kanel (blir godast med en kanelstäng. Blir supergott!
webmaster
Svar till
Sara
️ Skrivet av Susanne
Ja du kan ta mjölk istället för grädde men det blir inte lika gott. ;)
️ Skrivet av Sara
Går det utan grädde
webmaster
Svar till
Anki
️ Skrivet av Susanne
Tack för jättebra tips! Kardemumma låter jättegott!
webmaster
Svar till
Magnus
️ Skrivet av Susanne
Sötströ eller annat sötningmedel med t.ex. stevia borde fungera precis som Anki skrev och hon hade ju även fler bra tips!
️ Skrivet av Anki
Sötströ istället för socker, men ännu viktigare: en doft kardemumma. Hoooooo boy!
Man kan göra en variant där man blandar de torra ingredienserna med pulvermjölk och har i en liten burk för att ta med till jobbet exempelvis. Då behöver man bara en mugg, tesked, och tevatten från kaffeautomaten.
Hmmm, undrar om det finns grädde i pulverform... Antagligen gör det det. Utveckling!
️ Skrivet av Magnus
Blir det väldigt bittert utan socker eller har du någon rekommendation om tex stevia funkar.
Blir problem pga diabetes
webmaster
Svar till
Emma
️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra!
️ Skrivet av Emma
den här chokladen var den godaste någonsin! JÄTTEGOD!
️ Skrivet av B.A.S
Gott att doppa pepparkakor i!
Men vispgradde kan inte va for tugn.
webmaster
Svar till
Sara
️ Skrivet av Susanne
Ja du kan ta mjölk istället för vispgrädde.
️ Skrivet av Sara
Går det bra utan vispgrädde?
️ Skrivet av sebastian
Ha i 1 tsk vaniljsocker så blir de super!
️ Skrivet av Hanna
Så där gjorde alltid farmor varm choklad, men jag tycker att det smakar för mycket kakao. Då är det godare att ha chokladbitar som man smälter i varm mjölk. Finns speciell choklad till det också. =)