Skagenröra
Skagenröra är en god kall röra med räkor, dill, crème fraiche och majonnäs. Hemgjord skagenröra blir mycket godare eftersom de man köper tyvärr innehåller väldigt många tillsatser och råvaror av sämre kvalitet.
Skagenröra när du gör den själv blir mycket godare än köpt.
Tid: 30 minuter (varav 20 min för att skala räkorna)
Mängd: 4-6 portioner
Ingredienser:
Glutenfritt
Grovhacka räkorna. Spara några till garnering.
300 g skalade (ca 700 g oskalade) räkor
Grovhackade räkor plus några hela till garnering.
Mät upp crème fraiche, majonnäs, pressad lime, salt och vitpeppar. Blanda och smaka av.
Alla ingredienser utom räkorna och dillen.
Såsen blandad.
Hacka dillen och blanda ner den och de grovhackade räkorna.
(Tänk på att både dillen och räkorna bör vara så lite fuktiga som möjligt annars blir skagenröran väldigt rinnig.)
Tillsätt hackad dill och räkor.
Skagenröran ihoprörd.
Garnera med de hela räkorna och låt stå i kylen fram till servering. Smaken blir godare om den får stå i kylskåp minst en timme före servering.
Skagenröran färdig att servera.
Tips för att undvika tillsatser
Variationstips
Skagenröran kan om man vill smaksättas med dijonsenap eller vanlig senap. Man kan även blanda i röd rom.
Hållbarhet och förvaring
Förvara skagenröran i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
️ Skrivet av Britt-Inger Rautio
2016-09-28 13:50
Vispa upp creme fraichen så blir den inte rinnig!