Skagenröra

Skagenröra är en god kall röra med räkor, dill, crème fraiche och majonnäs. Hemgjord skagenröra blir mycket godare eftersom de man köper tyvärr innehåller väldigt många tillsatser och råvaror av sämre kvalitet.
skagenröra
Tid: 30 minuter (varav 20 min för att skala räkorna)
4-6 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Grovhacka räkorna. Spara några till garnering.

    • 300 g skalade (ca 700 g oskalade) räkor
    grovhackade räkor plus några hela till garnering
    Grovhackade räkor plus några hela till garnering.
  2. Mät upp crème fraiche, majonnäs, pressad lime, salt och vitpeppar. Blanda och smaka av.

    alla ingredienser utom räkorna och dillen
    Alla ingredienser utom räkorna och dillen.
    såsen blandad
    Såsen blandad.
  3. Hacka dillen och blanda ner den och de grovhackade räkorna.

    (Tänk på att både dillen och räkorna bör vara så lite fuktiga som möjligt annars blir skagenröran väldigt rinnig.)

    tillsätt hackad dill och räkor
    Tillsätt hackad dill och räkor.
    skagenröran ihoprörd
    Skagenröran ihoprörd.
  4. Garnera med de hela räkorna och låt stå i kylen fram till servering. Smaken blir godare om den får stå i kylskåp minst en timme före servering.

    skagenröran färdig att servera
    Skagenröran färdig att servera.

Tips för att undvika tillsatser

Variationstips

Skagenröran kan om man vill smaksättas med dijonsenap eller vanlig senap. Man kan även blanda i röd rom.

Hållbarhet och förvaring

Förvara skagenröran i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Britt-Inger Rautio
Vispa upp creme fraichen så blir den inte rinnig!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest