Räkröra

Mycket god räkröra som passar bra till förrätt på rostat bröd, som räksnittar, räktoast och även till räksmörgås. Går också bra att servera till bakad potatis och fiskrätter.
räkröra
Tid: 30 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Låt räkorna tina. Hårdkoka äggen till räkröran.

    instruktion steg 1.1 räkröra
    Tina räkorna.
    instruktion steg 1.2 räkröra
    Hårdkoka äggen.
  2. Skala äggen och räkorna.

    instruktion steg 2.1 räkröra
    Skala äggen.
    instruktion steg 2.2 räkröra
    Skala räkorna.
  3. Blanda crème fraiche, majonnäs och salt.

    instruktion steg 3.1 räkröra
    Crème fraiche, majonnäs, salt.
    instruktion steg 3.2 räkröra
    Blanda.
  4. Hacka ägg och röd lök och lägg ovanpå crème fraiche-blandningen.

    instruktion steg 4.1 räkröra
    Hackad röd lök och ägg.
    räkröra steg 4: tillsätt hackad röd lök och ägg
    Tillsätt hackad röd lök och ägg.
  5. Lägg på dill och räkor. Om man vill kan man skära räkorna i mindre bitar men jag brukar ta dem hela. Spara gärna ett par räkor till garnering.

    instruktion steg 5.1 räkröra
    Tillsätt dill.
    instruktion steg 5.2 räkröra
    Tillsätt räkor.
  6. Rör ihop ägg- och räkröran. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.

    Garnera gärna med ett par räkor och någon grön kvist t.ex. dill eller citronmeliss.

    instruktion steg 6 räkröra
    Räkröra.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (215 g): 347 kalorier, 2 g kolhydrater, 26 g fett, 27 g protein

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Svar till Eva Skrivet av Susanne
Det är hemgjord majonnäs som jag gjorde på olivolja vilket inte rekommenderas, den blir godare med en varmpressad rapsolja som är neutral i smaken och den har också en ljusare färg och då ser den hemgjorda majonnäsen ut precis som köpt (men smakar godare). Jag vill verkligen rekommendera hemgjord majonnäs, tar bara några minuter att göra med mixer. Men gör den på olja som är neutral i smaken (d.v.s. ej olivolja eller kallpressad rapsolja)! :)
Skrivet av Eva
Ska jag göra på påsk istället för romsås :) Men vad är det gula på bild 3.1? Är det nån specialmajonnäs? Vanlig majonnäs är ju inte så gul...

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest