Recept på saltgurka - färsksaltad gurka från Östergötland. Denna gurka smakar salt och dill och är jättegod! Det innehåller ingen ättika eller socker. Mycket gott och enkelt att göra själv!
För krispigare saltgurka - låt gurkorna ligga i kallt vatten i kylskåp över natten innan du lägger in dem.
Saltgurka är inte onyttigt varken kalorimässigt eller enligt GI-metoden. Däremot innehåller de mycket salt som man inte ska äta för mycket av så ät saltgurka med måtta!
GI Tips
Saltgurka har lågt GI eftersom de knappt innehåller några kolhydrater.
LCHF Tips
Innehåller nästan inga kolhydrater.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser!
Variationstips
Fungerar även med squash. Picka gärna med provsticka, ca 10-15 stick per grönsak.
Planeringstips
Passa på att göra saltgurka när det är säsong för smågurkor s.k. Västeråsgurka i augusti-september.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig ca 1 vecka i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Anki Nilsson
Smakar denna variant liknande den man köper färdigsaltad i butikens ”tunnor” ?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl