Picklad rödlök
Picklad rödlök har en sötsyrlig smak som är gott som tillbehör till t.ex. hamburgare, kyckling, grillat kött och gratänger.
Picklad rödlök är gott och enkelt att göra.
Tid: 10 minuters jobb + 2 timmar att svalna och kylas ner
Mängd: 10 portioner
Ingredienser:
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
-
Skala och skär löken i mycket tunna skivor. Använd gärna mandolin så går det snabbt och enkelt, använd annars en vass kniv.
Lägg rödlöksskivorna i en glasburk eller porslinsburk med tättslutande lock.
- ca 200 g (2 st) normalstora röd lök
Tunna skivor rödlök.
-
Mät upp strösocker, ättikssprit och vatten i en kastrull. Låt koka upp.
Vatten, ättika och strösocker.
-
Häll den kokheta lagen över rödlöksskivorna.
Låt stå framme i rumstemperatur och svalna ca 1 timme.
Sätt på locket och ställ sedan in i kylskåp och låt stå minst 1 timme före servering.
Den kokheta lagen hälls över rödlöken.
Lägg på locket och låt svalna.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (49 g): 46 kcal, 11 g kolhydrater, 0 g fett, 0 g protein
Tips & tricks
För att få supertunna skivor av rödlöken snabbt och enkelt så är det allra bäst att använda en mandolin om man har en.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. Håller sig minst 1 vecka.
webmaster
Svar till
Daniel svensson
️ Skrivet av Susanne
12%. Det står även om du klickar på ingrediensen och läser mer om
ättikssprit. Men jag ska förtydliga det i receptet också. Tack för att du frågade!
️ Skrivet av Daniel svensson
Vilken procenthalt på ättikspriten, 12 eller 24%?