Remouladsås

Mycket god och enkel remouladsås som du gör själv utan tillsatser. Gott till skaldjur och fisk.
remouladsås
Tid: 10 minuter
2 dl

Ingredienser:

Ev: Garnering:

Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche eller gör din remouladsås på enbart majonnäs. Ta alltså dubbelt så mycket majonnäs och uteslut crème fraichen.
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Hacka smörgåsgurkan fint.

    instruktion steg 1 remouladsås
    Hackad smörgåsgurka.
  2. Mät upp alla ingredienser; majonnäs, crème fraiche, pressad citron, dijonsenap, salt, vitpeppar, gurkmeja och den hackade smörgåsgurkan i en skål.

    instruktion steg 2 remouladsås
    Alla ingredienser.
  3. Rör till en jämn smet. Låt stå i kylskåp minst en timme före servering.

    Garnera gärna med persilja.

    instruktion steg 3 remouladsås
    Rör om.

Serveringstips

Garnera med persilja. Gott till t.ex. räkor, kräftor och fisk.

GI Tips

Remouladsås har lågt GI.

LCHF Tips

Remouladsås har lågt GI men smörgåsgurka innehåller socker. För ännu lägre GI - byt ut smörgåsgurkan mot inlagd gurka utan socker t.ex. saltgurka.

Tips för att undvika tillsatser

Köp smörgåsgurka och dijonsenap utan tillsatser så blir din remouladsås också fri från tillsatser. Välj crème fraiche med 36% fett, fri från tillsatser och gör din egen majonnäs fri från tillsatser på 5 minuter.

Variationstips

Smaksätt din remouladsås med t.ex. kapris, hackad dill eller hackad persilja.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig i kylskåp ca 1 vecka.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Mats Söderlund
Nej vilken fruktansvärd sås! Ingen i familjen ville äta av den...supersalt och alldeles för hög syra. Försökte rädda upp den men gav upp och slängde alltihop i bruna påsen där detta recept hör hemma!
//Mats
Skrivet av Maria
Supergod!
Skrivet av Bengt - Göran
Gick inte att äta absolut inte remouladsås!
Skrivet av Marianne
Jag skulle ha läst recensionerna innan. Fruktansvärt salt. Gick tyvärr inte att äta. Synd att behöva slänga allt.
Skrivet av Kakan74
Det här blev inte så bra. Den var väldigt salt och jag vill ha en remouladsås som är fräsch och balanserad.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest