Kolaglasstårta
En fantastiskt god och lyxig glasstårta med kola och choklad, toppad med salt kolasås och hackad choklad. Dessutom går det otroligt snabbt att göra tårtan och sedan gör tiden i frysen resten av jobbet. Glassen blir perfekt i frysen utan iskristaller och den behöver inte röras om. Går utmärkt att förbereda långt innan gästerna kommer, månader innan om man så vill.
Tid: 30 minuters jobb + 6 timmar i frysen
ca 10 bitar
Ingredienser:
- 100 g mörk choklad
- 8 dl vispgrädde
- ca 400 g (1 burk) karamelliserad mjölk
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk flingsalt
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 26 cm i diameter
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit om 1 tårta = 10 bitar (131 g): 477 kalorier, 30 g kolhydrater, 38 g fett, 5 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara kolaglasstårtan i frysen där den håller sig minst 3 månader.