| Efterrätter
| Kladdkakor
|
Kaffekladdkaka
Baka den här goda kaffekladdkakan till efterrätt eller fikat. Mycket enkelt recept! Choklad och kaffe passar perfekt ihop smakmässigt och kakan brukar uppskattas även av de som inte gillar kaffe.
Tid: 25 min varav 15 min i ugnen
ca 8 bitar
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 3 msk kakao
- 2 tsk snabbkaffepulver
- 2 msk vatten
- 1,5 dl (90 g) vetemjöl
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Baka kaffekladdkaka så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (67 g): 248 kalorier, 31 g kolhydrater, 12 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer