| Efterrätter
|
Hallonpajkaka - Över Atlanten
Superenkelt bakverk med hallon som är som ett mellanting mellan hallonpaj och hallonkaka. Kakan blir lite kladdig i mitten så den kan även beskrivas som en sorts hallonkladdkaka men med mjukseg kant med frasigt skal och botten. Exakt hur kakan blir beror också på hur länge man gräddar den i förhållande till storlek på form.
Receptet blev väldigt populärt när Suzanne Reuter bakade den i Över Atlanten hösten 2024.
I mitt recept har jag valt ett lite förenklat tillredningssätt för att spara tid och disk, så ett enkelt recept blev ännu enklare. :)
Tid: ca 45 minuter, varav 30 minuter i ugnen
5-6 portioner
Ingredienser:
- 50 g smör
- 2 dl (120 g) vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st ägg
- 250 g frysta hallon
Laktosfritt - Smör är naturligt nästintill laktosfritt men för den som är superkänslig finns laktosfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (109 g): 276 kalorier, 45 g kolhydrater, 9 g fett, 3 g protein, 2 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Kakan håller sig i rumstemperatur åtminstone några dagar, i kylskåp minst 2 veckor och i frysen minst 3 månader.