Grillad lax
Så här grillar man lax på enklaste vis. Jättegod grillad lax som blir saftig och genomstekt utan att bli bränd och utan att det fastnar i grillgallret. Det är viktigt att använda en hel bit lax med skinn. Skinnet är otroligt tåligt och klarar mycket värme utan att "laxköttet" blir bränt. Skinnet blir däremot bränt men det gör ju inget, det tar man bara bort när man serverar, det lossnar lätt. Man måste inte ha gasolgrill men som vid all grillning så är det lättare att lyckas då man enklare kan styra värmen.
Tid: 30 minuter
Beror på hur stor lax
Ingredienser:
- 1 st bit laxfilé med skinn
- salt
- svartpeppar
Serveringsförslag:
- ev. zucchini
- ev. crème fraiche
- ev. citronpeppar
- ev. kokt potatis
Laktosfritt - Servera med laktosfri crème fraiche eller något annat.
Glutenfritt
Utrustning:
Gör så här:
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
LCHF Tips
Servera med grönsaker istället för potatis.
Hållbarhet och förvaring
Grillad lax håller sig minst 5 dygn i kylskåp.