Grillad lax

Ingredienser:
- 1 st bit laxfilé med skinn
- salt
- svartpeppar
Serveringsförslag:
- ev. zucchini
- ev. crème fraiche
- ev. citronpeppar
- ev. kokt potatis
Utrustning:
-
Sätt på grillen. Det är viktigt att den är ordentligt varm när du lägger på laxen.
Förbered under tiden det du har tänkt att äta till laxen t.ex. skiva zucchini och koka potatis.
- ev. kokt potatis
-
Lägg på laxen med "köttsidan" mot grillgallret och grilla (gärna under lock) ca 1 minut på högsta grilleffekt.
(Om laxen inte får plats på grillen, dela den så den får plats eller dela den och grilla i omgångar.)
- 1 st bit laxfilé med skinn
Grilla med "köttsidan" ner ca 1 minut. -
Vänd laxen med skinnsidan ner. Salta och peppra. Sänk grilleffekten och grilla på indirekt värme under ca 15 minuter under lock så att laxen blir genomstekt.
Grilla ev. skivor av zucchini ca 4-5 minuter per sida under sista delen av grilltiden på laxen så blir allt klart samtidigt.
- salt
- svartpeppar
- ev. zucchini
Vänd med skinnsidan ner. Grilla på svag effekt och indirekt grillning. (Min innersta brännare avstängd och den yttre på låg effekt.) Färdiggrillad lax och zucchini. -
Servera laxen (ta bort skinnet som kan vara ganska bränt) tillsammans med t.ex. kokt potatis, grillade zucchiniskivor, en klick crème fraiche med citronpeppar på.
- ev. crème fraiche
- ev. citronpeppar
Grillad lax serverad.