Spareribs - Tunna revbensspjäll
Recept med Spareribs - Tunna revbensspjäll
Näringsvärden
Spareribs är tunna revbensspjäll till skillnad från tjocka revbensspjäll. Både tjocka och tunna revbensspjäll är en styckdel av bröstkorgen på gris. Tjocka revbensspjäll är de främre revbenen och tunna revbensspjäll de bakre revbenen.
Spareribs är goda att ugnssteka eller grilla. Strö på en kryddblanding eller pensla på barbecuesås och stek i ugn eller grilla 15-25 minuter per sida, läs hela receptet. Vänd och krydda även på andra sidan.
Beräkna ca 300 g revbensspjäll per portion (otillagad vikt).
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för tunna revbensspjäll:
- Genomstekt: 70°C
Tillagningstips
Krydda köttet.
Rekommenderad ugnstemperatur är 175°C. Tillaga revbensspjällen i mitten av ugnen.
Vänd köttbiten efter ca 20 minuter och tillaga till angiven innertemperatur. Total tid det brukar ta är ca 30-50 minuter.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Stektemperaturer direkt i mobilen
Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!
Appen uppdateras kontinuerligt.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Om du köper naturella (ej marinerade eller några andra kryddor så är de tunna revbensspjällen fria från tillsatser.Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av tunna revbensspjäll.
Energi: | 193 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 18 g |
Fett: | 14 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
SpareribsFinns i affären:
I köttdisken.Pris:
40-80 kr/kgKöptips:
Passa på att köpa när det är nedsatt pris i affären. Ca 50% av vikten på tunna revbensspjäll är ben, vilket kan vara bra att veta om man vill jämföra köttpriser.Ersätt med:
Tjocka revbensspjäll, fläskben.