| Tillbehör
|
Pesto
Att göra sin egen hemlagade pesto är enkelt och det blir både fantastiskt gott och lyxigt. Basilika finns att köpa i kruka året runt, men passa förstås på extra mycket om du odlar själv och skörda den innan den blommar. Klipp ovanför nedersta bladparet så växer den upp igen.
Tid: 15 minuter
8 portioner
Ingredienser:
- 100 g parmesanost
- 2 krukor basilika
- 1 klyfta vitlök
- 50 g pinjenötter
- 1,5 dl olivolja
- 0,75 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- ev. 2 tsk pressad citron
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt - Välj en äkta parmesanost som är vegetarisk.
Utrustning:
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (46 g): 267 kalorier, 2 g kolhydrater, 25 g fett, 7 g protein, 4 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Peston håller sig minst 2 veckor i kylskåp och minst 6 månader i frysen.