Älgstek
Recept med Älgstek
Näringsvärden
Älgstek är styckdelar av älgkött som passar att tillaga som stek.
Älgkött som passar att tillaga som älgstek är t.ex. innan- eller ytterlår, fransyska eller rostbiff från älg.
Rekommenderad innertemperatur för älgstek:
- Blodig: 57°C
- Medium: 60°C
- Genomstekt: 65°C
Tillagningstips
Salta och peppra runt om älgsteken.
Älgstek kan tillagas i ugnstemperaturen 100°C i nedre delen av ugnen till önskad innertemperatur.
Låt älgsteken svalna ordentligt innan du skär upp den.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Stektemperaturer direkt i mobilen
Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!
Appen uppdateras kontinuerligt.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av älgstek.
Energi: | 133 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 29 g |
Fett: | 2 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Färskt älgkött finns främst under hösten när älgjakten drar igång i september - oktober.Hållbarhet och förvaring:
Färskt kött har kort hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.Ersätt med:
Kalvstek, lammstek, rostbiff.