Älgstek

Älgstek
En älgstek i nät. Nätet gör att köttet håller formen. Klipp bort nätet efter att köttet är tillagat.

Älgstek är styckdelar av älgkött som passar att tillaga som stek.

Älgkött som passar att tillaga som älgstek är t.ex. innan- eller ytterlår, fransyska eller rostbiff från älg.

Rekommenderad innertemperatur för älgstek:

  • Blodig: 57°C
  • Medium: 60°C
  • Genomstekt: 65°C

Tillagningstips

Salta och peppra runt om älgsteken.

Älgstek kan tillagas i ugnstemperaturen 100°C i nedre delen av ugnen till önskad innertemperatur.

Låt älgsteken svalna ordentligt innan du skär upp den.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av älgstek.

Energi: 133 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 29 g
Fett: 2 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

Färskt älgkött finns främst under hösten när älgjakten drar igång i september - oktober.

Hållbarhet och förvaring:

Färskt kött har kort hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.

Ersätt med:

Kalvstek, lammstek, rostbiff.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Lana
Tack för dina recept och förklaringar till dem, jag söker först på din sida om jag behöver laga ngt nytt. Lana

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest