Ugnsstekta grönsaker

Kalasgott recept. Jättegott och nyttigt! Vegetariskt och passar bra som tillbehör till t.ex. grillad halloumi och vill man inte äta vegetariskt är det supergott med stekt eller grillat kött eller kyckling till och en kall sås.
grönsaker i ugn
Tid: 40 minuter, varav 25 i ugnen.
2-8 portioner

Ingredienser:

Välj bland följande grönsaker:

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Välj de grönsaker du har hemma och som du tycker om ifrån listan ovan eller andra.

Skär morötter i halvor, blekselleri i skivor, skala och skär lök i halvor (små schalottenlökar kan man rosta hela).

Champinjoner kan rostas hela. Tomater kan man halvera.

Paprika kan man skära i större bitar. Zucchini skärs i stora skivor.

Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olja.

Strö över salt och örtkryddor och rör om.

Rosta mitt i ugnen i 200 grader, ca 25 minuter.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med en köttbit, t.ex. entrecote, karrékotlett, kycklingfilé, fläskkotlett och ev. någon sås t.ex. rödvinssås eller örtsås.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Christine
Jag har testat det här nu.
Var helt okej :) Görs nog fler gånger.
Skrivet av Ulrika
Idag slängde jag in Hela mycket små mandelpotatisar i ugnen, i med lite kålrot(för mammas skull) och lite morötter på slutet. Serverade de gudomliga potatisarna till stekt lax och kall sås (endast turkisk yoghurt, dill, citronpeppar, lime och citronsaft)

Jag brukar slänga i Haricots Verts och vitlöksklyftor, fetaost, potatis som sagt, fänkål(se bara upp för den starka doft som fyller hushållet), små rödbetor osv.
Skrivet av jane
Blir extra gott med en skvätt balsam vinäger på grönsakerna innan man stoppar dem i ugnen. Använd gärna färsk timjan, ger mycket mer smak. Supergott!
Skrivet av Christian
Var helt okej faktist. Kommer göras om fler gånger.
Skrivet av Susanne
Svar till Annsofie: Ja det stämmer. Generellt kan man säga att ju mindre tuggmotstånd desto högre GI på grönsaken/rotfrukten och tuggmotståndet minskar ju längre man kokar eller steker grönsaken i ugnen.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest