Kalasgott recept. Jättegott och nyttigt! Vegetariskt och passar bra som tillbehör till t.ex. grillad halloumi och vill man inte äta vegetariskt är det supergott med stekt eller grillat kött eller kyckling till och en kall sås.
Servera med en köttbit, t.ex. entrecote, karrékotlett, kycklingfilé, fläskkotlett och ev. någon sås t.ex. rödvinssås eller örtsås.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Christine
Jag har testat det här nu.
Var helt okej :) Görs nog fler gånger.
️ Skrivet av Ulrika
Idag slängde jag in Hela mycket små mandelpotatisar i ugnen, i med lite kålrot(för mammas skull) och lite morötter på slutet. Serverade de gudomliga potatisarna till stekt lax och kall sås (endast turkisk yoghurt, dill, citronpeppar, lime och citronsaft)
Jag brukar slänga i Haricots Verts och vitlöksklyftor, fetaost, potatis som sagt, fänkål(se bara upp för den starka doft som fyller hushållet), små rödbetor osv.
️ Skrivet av jane
Blir extra gott med en skvätt balsam vinäger på grönsakerna innan man stoppar dem i ugnen. Använd gärna färsk timjan, ger mycket mer smak. Supergott!
️ Skrivet av Christian
Var helt okej faktist. Kommer göras om fler gånger.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Annsofie: Ja det stämmer. Generellt kan man säga att ju mindre tuggmotstånd desto högre GI på grönsaken/rotfrukten och tuggmotståndet minskar ju längre man kokar eller steker grönsaken i ugnen.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl