Bladselleri

bladselleri
Bladselleri kallas också blekselleri och stjälkselleri.

Bladselleri kallas även stjälkselleri och blekselleri.

Bladselleri är en krispig grönsak med aromatisk doft som innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler som kalium, kalcium och magnesium.

Bladselleri kan användas rå i t.ex. sallader eller tillagad i soppor, kött- och fiskrätter.

Bladselleri sköljes och ev. skalar man stammarna om de är grova.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av bladselleri.

Energi: 13 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 1 g
Fett: 0 g
Fibrer: 2 g

Tips och info

Engelskt namn:

Celery

Finns i affären:

Bladselleri finns i grönsaksdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Förvaras i tätslutande förpackning i kylen ca 2 dagar. Bladselleri vissnar lätt i rumstemperatur.

Ersätt med:

Rotselleri smakmässigt, annars någon annan grönsak som gurka om den ska ätas rå.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest