Matkorn

Matkorn
Matkorn är ett alternativ till ris och bulgur med 100% fullkorn.

Matkorn består av 100% fullkorn och är tillverkat av korn.

Matkorn kokas i vatten och salt ca 12 minuter.

Mathavre och matvete är ganska likt matkorn. Matkorn är även ett alternativ till ris och bulgur.

Matkorn innehåller innehåller betaglukan som bidrar till låga nivåer av kolesterol i blodet.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Nej

Korn innehåller gluten.

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av matkorn.

Energi: 340 kcal
Kolhydrater: 66 g (varav sockerarter: 0.5 g)
Protein: 9 g
Fett: 2.5 g (varav mättat fett: 0.5 g)
Fibrer: 11 g

Tips och info

Finns i affären:

I närheten av ris och bulgur.

GI tips:

Matkorn har lågt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur.

Pris:

ca 15 kr för 425 g som räcker till 12 portioner.

Näringsvärdestips:

En portion = 35 g = ungefär 0,5 dl.

Ersätt med:

Mathavre, matvete, hel bulgur, fullkornsris.

Vad väger matkorn?

Måttomvandla matkorn mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Lantmännen Cerealia
Hej!

Tyvärr har vi inte längre kvar matkorn i vårat sortiment.

Hälsningar,
Lantmännen Cerealias konsumentkontakt
Svar till Ann Christin Edlert Skrivet av Susanne
Det verkar som det inte säljs längre. Mathavre (Varumärke: Frebaco) är ett alternativ. 
Skrivet av Ann Christin Edlert
Hej!!
Vem säljer matkorn i Uppsala el har ni slutat med det. Matvete har jag hittat men gillar kornet mer.
Svar till Bolette Skrivet av Susanne

Matkorn är gjort av sädesslaget korn.

Bilden bredvid din kommentar är din gravatar.

Skrivet av Bolette
Hvilken slags korn er "madkorn" i Sverige? Er der tale om Durum-korn? Eller er det hvede, havre, byg, rug, spelt, etc.?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest