️ Skrivet av
Jättegod Madeirasås! Använde lite chiliflakes och vanligt rött standardvin. Silade såsen. Den blev perfekt till oxfilé och fläskytterfilé.
Skala och hacka schalottenlöken fint.
Hetta upp lite smör i en såskastrull på medelvärme. Fräs löken så att den blir genomskinlig utan att få färg.
Tillsätt anchon, madeira, rött vin och kalvfond.
(Anchon kan uteslutas men ger en väldigt god mild chilismak, inte alls starkt.)
Låt koka på medelvärme till ca en tredjedel av vätskan återstår. Det tar ca 45 minuter.
Lyft bort anchon. Vispa ner grädden och låt koka 5-10 minuter.
Smaka av och tillsätt eventuellt socker och salt, jag har dock aldrig gjort det för min sås har smakat perfekt.
Om du vill att såsen ska bli lite tjockare så rör ut majsstärkelse i lite vatten och vispa ner i såsen och låt koka någon minut.
Servera och njut!