Ancho
Recept med Ancho
Näringsvärden
Ancho är en torkad poblanos, som är en stor mörkgrön (ibland nästan svart) chili med mycket smak men liten hetta.
Ancho är en mycket god smaksättare, utan att maten blir stark. Den luktar och smakar som rökt chilifrukt, mycket smakrik.
Tro inte att all mat du lagar behöver bli stark, om du bara låter anchon koka med eller bara tar lite av den så kommer inte maten bli ett dugg stark, bara mer god smak.
Ancho passar bra till det som chili passar till; grillat, kött, lax, kyckling.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ancho.
Energi: | 303 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 37 g (varav sockerarter: 23.0 g) |
Protein: | 14 g |
Fett: | 6.8 g (varav mättat fett: 1.6 g) |
Fibrer: | 19 g |
Natrium: | 23 mg |
Tips och info
Finns i affären:
I grönsaksdisken. Kolla efter torkad peppar, torkad spansk peppar, ancho eller chipotle. Det brukar finnas förpackat i små plastpåsar i större mataffärer. Det finns även mald i kryddburk.Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 1 år.Pris:
ca 20 kr för 6 stErsätt med:
Chipotle paste är en våt kryddblandning med rökt chilismak som har ungefär samma smak som ancho.