Ancho

ancho
Ancho är en torkad sorts chilifrukt som heter poblanos i färsk form.

Ancho är en torkad poblanos, som är en stor mörkgrön (ibland nästan svart) chili med mycket smak men liten hetta.

Ancho är en mycket god smaksättare, utan att maten blir stark. Den luktar och smakar som rökt chilifrukt, mycket smakrik.

Tro inte att all mat du lagar behöver bli stark, om du bara låter anchon koka med eller bara tar lite av den så kommer inte maten bli ett dugg stark, bara mer god smak.

Ancho passar bra till det som chili passar till; grillat, kött, lax, kyckling.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ancho.

Energi: 303 kcal
Kolhydrater: 37 g (varav sockerarter: 23.0 g)
Protein: 14 g
Fett: 6.8 g (varav mättat fett: 1.6 g)
Fibrer: 19 g
Natrium: 23 mg

Tips och info

Finns i affären:

I grönsaksdisken. Kolla efter torkad peppar, torkad spansk peppar, ancho eller chipotle. Det brukar finnas förpackat i små plastpåsar i större mataffärer. Det finns även mald i kryddburk.

Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 1 år.

Pris:

ca 20 kr för 6 st

Ersätt med:

Chipotle paste är en våt kryddblandning med rökt chilismak som har ungefär samma smak som ancho.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest