Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 20-25 minuter eller tills laxen är klar.
(Tiden kan behöva ökas om det är en hel bit laxfilé, portionsbitar går fortare, likaså kan lite mer tid behövas om wokgrönsakerna är genomfrusna. Man ser enklast att laxen är klar genom att provskära, fiskköttet ska falla isär.)
Under tiden laxen är i ugnen - gör gräslökstäcket (se nästa steg).
Färdigstekt lax.
Hacka gräslöken i små bitar och lägg i en skål. (Om du först sköljer gräslöken, torka av den för att undvika extra vätska i täcket som kommer göra det rinnigt.)
Tillsätt färskosten och blanda med den hackade gräslöken.
Förvara överbliven mat i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Åse Andersson
️ Skrivet av Susanne
Ja det går bra.
️ Skrivet av Åse Andersson
Kan man byta gräslöken mot dill eller örter?
webmaster
Svar till
Snaxalig
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips och tack för dina vänliga ord!
️ Skrivet av Snaxalig
Så enkelt gott, och smakmässigt passar det extra bra med gräslöken så här nära inpå midsommar. Jag adderade även ett par pressade vitlöksklyftor och en tesked pressad citronsaft till gräslökstäcket, vilket gav en extra touch till smakupplevelsen. Tack för en bra receptsajt som mycket hög kvalitet på recepten.