Kokosmassa - Recept

Kokosmassa är som mandelmassa - fast kokos istället för mandel. Riktigt gott och kan användas precis som mandelmassa.
kokosmassa
Tid: 5 minuter
100 g

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp kokosflingor och strösocker i en mixer.

    (Mängderna är inte jättenoga, men utgå från ungefär samma vikt av kokosflingor och strösocker.)

    socker och kokosflingor
    Socker och kokosflingor.
  2. Mixa så det blir finfördelat, ca 20 sekunder. (Det ska bli grynigt i pyttesmå bitar.)

    socker och kokosflingor mixat
    Socker och kokosflingor mixat.
  3. Tillsätt vattnet, lite i taget och mixa tills det blir som en smet, ganska fast men ska gå att forma.

    (Tänk på att vara försiktig med vattenmängden så det inte blir för mycket. Tillsätt droppvis när kokosmassan börjar få en bra konsistens.)

    Om du inte ska använda kokosmassan direkt - slå in den i aluminiumfolie och förslut i en plastpåse och förvara i kylskåp.

    mixad kokosmassa
    Mixad kokosmassa.

Näringsvärden

Näringsvärde för hela mängden (119 g): 524 kalorier, 52 g kolhydrater, 32 g fett, 3 g protein, 12 g fibrer

Tips & tricks

Mer info om kokosmassa.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp. "Tina" kokosmassan till rumstemperatur genom att ta ut den ur kylen och låta den ligga framme i minst 30 minuter före den används. Detta behövs eftersom kokosmassan blir stenhård i kylen.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Svar till Matz Skrivet av Susanne
Jag har inte använt kokosmassan i recept på biskvier så jag vet inte om det beror på att kokosmassan har några andra kemiska egenskaper än mandelmassa när man blandar med äggvita. Det kan ju vara så. Testa gärna att googla på "kokosbiskvier" och se om du hittar något recept. Om du testar något som blir bra så tipsa gärna!
Skrivet av Matz
Vi försökte göra chokladbiskvier med botten gjord av kokosmassa, men det blev bara flarn. Flöt ut och blev platta. Kanske inte kokosmassan som var fel, men du kanske har något tips på hur man kan baka biskvier med kokosmassa istället för mandelmassa?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest