Recepten.se – Recept> Kvällsmat> Kebabrulle

Kebabrulle

Mycket god kebabrulle med kebabkryddat kött, mjuk stekt vitkål och vitlökssås.
kebabrulle
God kebabrulle. Recept med kebabkryddat kött och vitlökssås.
Skriv ut   Mejla
Tid: 35 min
Mängd: 2 portioner

Ingredienser:

  • 2 st rektangulära tunnbröd
  • 10 centimeter gurka

Kött:

Kål:

Vitlökssås:

Gör så här:

  1. Strimla köttet.

    Blanda olja, spiskummin, vitlökspulver och sambal oelek i en djup tallrik eller en liten bunke. Blanda.

    strimlad lövbiff
    Strimlad lövbiff.
    olja och kryddor
    Olja och kryddor.
    olja och kryddor blandat
    Olja och kryddor blandat.
  2. Lägg det strimlade köttet i kryddblandningen och rör runt så kryddblandningen fördelar sig på köttet.

    köttet blandat med kryddorna
    Köttet blandat med kryddorna.
  3. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek köttet några minuter på medelhög värme tills köttet fått färg och vätska försvunnit. Lägg över på en tallrik.

    köttet steks
    Köttet steks.
    köttet färdigstekt
    Köttet färdigstekt.
  4. Strimla vitkålen.

    Blanda olivolja, vinäger, vatten och salt.

    strimlad vitkål
    Strimlad vitkål.
    olja, vinäger, vatten, salt blandat
    Olja, vinäger, vatten, salt blandat.
  5. Lägg vitkålen i stekpannan och häll över olje-vinäger-blandningen. Låt steka tills vitkålen mjuknat, på medelvärme.

    När det är klart lägg på köttet så att det blir varmt.

    strimlad vitkål i stekpanna
    Strimlad vitkål i stekpanna.
    färdigstekt strimlad vitkål
    Färdigstekt strimlad vitkål.
    vitkål och lövbiff färdigstekt
    Vitkål och lövbiff färdigstekt.
  6. Gör vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, majonnäs, vitlökspulver och salt i en liten skål.

    ingredienser till vitlökssås
    Ingredienser till vitlökssås.
    vitlökssås
    Vitlökssås.
  7. Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg på kött och vitkål. Häll sedan på vitlökssås.

    • 2 st rektangulära tunnbröd
    tunnbröd på tallrik
    Tunnbröd på tallrik.
    tunnbröd med lövbiff, vitkål
    Tunnbröd med lövbiff, vitkål.
    tunnbröd med lövbiff, vitkål, vitlökssås
    Tunnbröd med lövbiff, vitkål, vitlökssås.
  8. Vik ihop och vänd skarven nedåt.

    Servera med gurka och ev. tomater.

    ihoprullad kebabrulle
    Ihoprullad kebabrulle.

Information och tips

Variationstips

Minska mängden kål och ersätt med strimlad sallad.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Brittis
Kebab mums!
Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder och lite justeringar av ingredienser, bland annat mindre salt i vitlökssåsen.
Skrivet av G-man
Lätt och jättegott. Hade med rålök och isbergssallad också - rekommenderas varmt.
Tyckte själv att ca100-110gram kött räckte per rulle och orkade i princip bara en (mera kött så spricker brödet och tuggorna blir väldigt köttiga och sega!
Skrivet av Annika
I vitlöksåsen ska de vara 2krm vitlöspulver och ½ tsk salt? något som blivit fel jag tyckte det blev mer en saltsås istället för vitlökssås
Skrivet av Kalle
Va? Gurka? Kryddad mat med kyrka? Som att dricka lättöl och uthärda melodifestivalen!

Nej för sjuttongubbar. Strunta i gurkan. Den är bara för mesar serni. Dra istället på lite riktig färsk röd eller gul, helst både och, lök. Det blir smaskens. Peppra sedan på med nåra deciliter pepparmix och ni har en riktig feting.

Många tips från kocken,
Kalle!
Skrivet av Susanne
Svar till Kristian: Nej det går lika bra med riktig vitlök. Jag tog vitlökspulver för att det dels går fort och för att jag inte alltid har vitlök hemma, men vitlökspulver har jag alltid. Krossad vitlök i glasburk går också bra. Den är också bra för den kan man ha i kylen och håller sig länge, den är lite godare än pulvret, men bäst är förstås färskpressad vitlök.
Skrivet av Kristian
Jag måste bara få fråga, varför inte använda riktig vitlök i dressingen? Nån särskild anledning till vitlökspulvret?
Skrivet av Susanne
Svar till Roger: Det beror på vilka faser du syftar på, det finns många olika metoder och varianter. Vill man ha helt utan kolhydrater ska man inte äta tunnbrödet.
Skrivet av Roger
Vilken GI-Fas kan ni rekomendera att äta denna kebabrulle?
Skrivet av Hanna
Supergod! Jag gillar ju inte kebabrulle från pizzerian men det här va nåt helt annat =)
Skrivet av Lisa
gott, men har nu upptäckt att jag inte tål kål... men, det var det värt ;)
Skrivet av Caroline
Verkligen jättegott! De här rekommenderas att prova!! :)
Skrivet av Susanne
Svar till Angela: Jo det är mycket fett i majonnäs. Det finns dock även fettfri majonnäs att köpa. Men om du tänker på vikten så är det inte säkert att den med minst fett är bäst. Det beror på vilken diet man följer.
Skrivet av Angela
Är det inte mycket fett i majonnäsen?
Skrivet av yvonne
Jag och min pojke åt detta häromkvällen, supergott och komentaren från sonen: godare än vanlig kebab!!!
Skrivet av soofia
Detta ser suuuper ut! Måste testa det.
Skrivet av Johan
hade det i dag blev skit gott att rekommedera
Skrivet av Annette
Låter suuupeeergott detta Mums!!!
  1
Recept och foto: Susanne Jarl