Kebabrulle

Ingredienser:
- 2 st rektangulära tunnbröd
- 10 centimeter gurka
Kött:
- ca 250-300 g lövbiff
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 3-4 krm vitlökspulver
- 0,5-1 tsk sambal oelek
- 0,5 tsk salt
Kål:
- 1 msk olivolja
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 0,25 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- ca 250 g (4-5 st blad) vitkål
Vitlökssås:
- 1,5 dl naturell yoghurt 3%
- eller 1,5 dl turkisk yoghurt (ger fastare konsistens på såsen)
- 1,5 msk majonnäs
- 2 krm vitlökspulver
- 0,25 tsk salt
-
Strimla köttet.
Blanda olja, spiskummin, vitlökspulver och sambal oelek i en djup tallrik eller en liten bunke. Blanda.
- ca 250-300 g lövbiff
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 3-4 krm vitlökspulver
- 0,5-1 tsk sambal oelek
- 0,5 tsk salt
Strimlad lövbiff. Olja och kryddor. Olja och kryddor blandat. -
Lägg det strimlade köttet i kryddblandningen och rör runt så kryddblandningen fördelar sig på köttet.
Köttet blandat med kryddorna. -
Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek köttet några minuter på medelhög värme tills köttet fått färg och vätska försvunnit. Lägg över på en tallrik.
Köttet steks. Köttet färdigstekt. -
Strimla vitkålen.
Blanda olivolja, vinäger, vatten och salt.
- 1 msk olivolja
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 0,25 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- ca 250 g (4-5 st blad) vitkål
Strimlad vitkål. Olja, vinäger, vatten, salt blandat. -
Lägg vitkålen i stekpannan och häll över olje-vinäger-blandningen. Låt steka tills vitkålen mjuknat, på medelvärme.
När det är klart lägg på köttet så att det blir varmt.
Strimlad vitkål i stekpanna. Färdigstekt strimlad vitkål. Vitkål och lövbiff färdigstekt. -
Gör vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, majonnäs, vitlökspulver och salt i en liten skål.
- 1,5 msk majonnäs
- 2 krm vitlökspulver
- 0,25 tsk salt
- 1,5 dl turkisk yoghurt (ger fastare konsistens på såsen)
Ingredienser till vitlökssås. Vitlökssås. -
Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg på kött och vitkål. Häll sedan på vitlökssås.
- 2 st rektangulära tunnbröd
Tunnbröd på tallrik. Tunnbröd med lövbiff, vitkål. Tunnbröd med lövbiff, vitkål, vitlökssås. -
Vik ihop och vänd skarven nedåt.
Servera med gurka och ev. tomater.
- 10 centimeter gurka
Ihoprullad kebabrulle.
Variationstips

webmaster
Tyckte själv att ca100-110gram kött räckte per rulle och orkade i princip bara en (mera kött så spricker brödet och tuggorna blir väldigt köttiga och sega!
Nej för sjuttongubbar. Strunta i gurkan. Den är bara för mesar serni. Dra istället på lite riktig färsk röd eller gul, helst både och, lök. Det blir smaskens. Peppra sedan på med nåra deciliter pepparmix och ni har en riktig feting.
Många tips från kocken,
Kalle!

webmaster

webmaster

webmaster