| Grillat |

Grillade bogbladskotletter

Att grilla bogbladskotletter är enkelt, man grillar dem precis som andra kotletter, men någon minut mer per sida jämfört med karré för att köttet ska bli genomstekt.
grillade bogbladskotletter
Tid: 15 minuters jobb + minst 1 timme i kylskåp
4 portioner

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

Laktosfritt - Servera med laktosfria tillbehör.
Glutenfritt - Servera med glutenfria tillbehör.

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Gör marinaden enligt receptet på den, i sin enklaste form soja och olja i lika delar. (Jag smaksatte den här gången med chilipeppar.) Blanda.

    ingredienser till marinaden
    Ingredienser till marinaden.
    marinaden blandad
    Marinaden blandad.
  2. Lägg bogbladskotletterna i marinaden och vänd runt eller använd en pensel så att alla ytor får marinad på sig.

    Ställ i kylskåp minst en timme. Om det står längre tid, vänd gärna runt någon gång under tiden så att alla ytor får marinad på sig igen för att köttet ska kunna suga upp mer marinad.

    (Tänk på att du inte behöver mer marinad än det som fastnar på köttet. Det är bara köttets yta som suger upp marinad och det suger inte upp mer för att det badar i marinad. Om det blir marinad kvar som du får hälla ut så har du tagit onödigt mycket.)

    marinerade bogbladskotletter
    Marinerade bogbladskotletter.
  3. Tänd grillen och låt den bli varm.

    Grilla ca 5 min på varje sida på medelhög värme under lock så att köttet blir genomstekt (köttsaften ska vara genomskinlig, kolla nära benet).

    Tänk på att tiden kan variera och om du inte har tillräckligt varmt på grillen så tar det längre tid men undvik att göra misstaget som väldigt många gör att grilla alldeles för länge så att köttet blir torrt och tråkigt. Om köttet inte skulle vara genomstekt så kan man alltid fixa det genom att antingen lägga det på grillen igen eller köra det någon minut på full effekt i mikron. Ett kött som grillats för länge går däremot inte att rädda.

    bogbladskotletter grillas på ena sidan
    Bogbladskotletter grillas på ena sidan.
    bogbladskotletter grillas på andra sidan
    Bogbladskotletter grillas på andra sidan.
  4. Servera bogbladskotletterna med goda tillbehör t.ex. potatisgratäng och grillade champinjoner.

    färdiggrillade bogbladskotletter
    Färdiggrillade bogbladskotletter.

Tips för att undvika tillsatser

Gör marinaden själv för att slippa tillsatser och servera med hemlagade tillbehör.

Hållbarhet och förvaring

Överblivet kött kan förvaras i kylskåp där det håller sig minst 5 dygn eller frysas och då håller det sig minst 6 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest