Grillade bogbladskotletter

Ingredienser:
- 0,5 sats marinad till grillat kött
- 4 st bogbladskotletter
Ev: Tillbehör:
- ev. 4 portioner potatisgratäng
Utrustning:
-
Gör marinaden enligt receptet på den, i sin enklaste form soja och olja i lika delar. (Jag smaksatte den här gången med chilipeppar.) Blanda.
- 0,5 sats marinad till grillat kött
Ingredienser till marinaden. Marinaden blandad. -
Lägg bogbladskotletterna i marinaden och vänd runt eller använd en pensel så att alla ytor får marinad på sig.
Ställ i kylskåp minst en timme. Om det står längre tid, vänd gärna runt någon gång under tiden så att alla ytor får marinad på sig igen för att köttet ska kunna suga upp mer marinad.
(Tänk på att du inte behöver mer marinad än det som fastnar på köttet. Det är bara köttets yta som suger upp marinad och det suger inte upp mer för att det badar i marinad. Om det blir marinad kvar som du får hälla ut så har du tagit onödigt mycket.)
- 4 st bogbladskotletter
Marinerade bogbladskotletter. -
Tänd grillen och låt den bli varm.
Grilla ca 5 min på varje sida på medelhög värme under lock så att köttet blir genomstekt (köttsaften ska vara genomskinlig, kolla nära benet).
Tänk på att tiden kan variera och om du inte har tillräckligt varmt på grillen så tar det längre tid men undvik att göra misstaget som väldigt många gör att grilla alldeles för länge så att köttet blir torrt och tråkigt. Om köttet inte skulle vara genomstekt så kan man alltid fixa det genom att antingen lägga det på grillen igen eller köra det någon minut på full effekt i mikron. Ett kött som grillats för länge går däremot inte att rädda.
Bogbladskotletter grillas på ena sidan. Bogbladskotletter grillas på andra sidan. -
Servera bogbladskotletterna med goda tillbehör t.ex. potatisgratäng och grillade champinjoner.
- ev. 4 portioner potatisgratäng
Färdiggrillade bogbladskotletter.