Vaniljglass
Den godaste vaniljglassen gör du själv med detta enkla recept, med eller utan glassmaskin. Äkta glass med äkta råvaror utan tillsatser. Otroligt mycket godare än köpt.
Tid: 15 minuter + ca 20 min i glassmaskin eller 3-4 timmar i frysen
4 portioner
Ingredienser:
- 3 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- 0,5 dl strösocker
- eller 0,5 dl florsocker
- 0,5 tsk vaniljpulver
- eller 1 tsk vaniljsocker
Laktosfritt - Välj laktosfri vispgrädde.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- elvisp
- ev. glassmaskin
Gör så här:
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (115 g): 364 kalorier, 13 g kolhydrater, 33 g fett, 5 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Använd äkta vispgrädde, med kort hållbarhet. Den med längre hållbarhet hettas upp till en högre temperatur och får en bismak av kokt grädde som inte är god.
LCHF Tips
Byt ut strösocker mot sötströ.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser om du använder äkta vispgrädde.
Hållbarhet och förvaring
Glassen håller sig i frysen i minst 3 månader. Tina den i kylskåp 1-2 timmar eller i rumstemperatur ca 30 minuter.
️ Skrivet av
Den var jättegod, helt fantastiskt att man kan göra det hemma👍.
️ Skrivet av
Älskar den! Lätt att göra och super god!!
️ Skrivet av
Jag har aldrig provat göra glass själv men den blev såååå bra! Den fick en riktig glasstruktur och smakade väldigt gotttt! Tack för receptet!
Ska prova de andra glassrecepten med ;)
Ska prova de andra glassrecepten med ;)
️ Skrivet av
TACK!! min glass blev sååååå god och ännu bättre än köpt gräddglass!! jag kommer göra denhär glassen många gånger till
️ Skrivet av
blev typ brödigt men ändå gott!!!