Ugnsstekt kalkonfilé är superenkelt att göra och köttet blir saftigt och gott och passar till det mesta. Servera med grönsaker, en god sås och t.ex. kokt ris. Använd en stektermometer för perfekt tillagning.
Servera gärna med någon form av potatis, kokt ris eller bulgur och en god sås. Både kalla och varma såser är gott till.
GI Tips
Kalkonfilé har lågt GI. Välj även tillbehör med lågt GI t.ex. kokt fullkornsbulgur, grönsaker och en sås.
LCHF Tips
Kalkonfilé är perfekt LCHF-mat. Tänk på att välja tillbehör med lite kolhydrater.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp, hållbarhet ca 1 vecka. Går även att frysa.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Josefina
Hej
Jag letade efter receptet med mager protein för bl.a.till de som lider av gallsten.
Din recept "Ungstekt kalkonfile" blev jättegott och inte alls torr. Serverade med kallcitronsås. Tack.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl