Kardemummayoghurt

Kardemummayoghurt är ett gott och enkelt recept på ett fräscht tillbehör till efterrätt som alternativ till vispad grädde eller glass.

Kardemummayoghurten har en syrlig smak som passar bra till bland annat banankaka, kladdkaka, sockerkaka, hallon och blåbär.

Kardemummayoghurt
Tid: 5 minuter
1 portion

Ingredienser:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Blanda yoghurt med kardemumma och eventuellt florsocker. Låt gärna stå i kylen någon timme innan servering. Toppa gärna yoghurten med nymalen kardemumma.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (52 g): 70 kalorier, 3 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer

Serveringstips

Servera till mjuka kakor eller bär t.ex. banankaka, kladdkaka, sockerkaka, hallon och blåbär.

GI Tips

Ta inget florsocker så har kardemummayoghurten ett väldigt lågt GI.

Variationstips

Byt ut turkiska yoghurten mot grekisk yoghurt eller medelhavsyoghurt, men ta helst samma fetthalt, 10%.

Planeringstips

Gör kardemummayoghurten några timmar eller mer innan serverings så sätter sig smaken bättre.

Hållbarhet och förvaring

Kardemummayoghurten håller sig 3-5 dagar i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Elin
Den här är riktigt god till banankladdkaka!! (finns recept på den här på hemsidan oxå!) :)))
Skrivet av Helena
mums :)
Skrivet av Biie
Verkar gott. :] FÖRSTA KOMMENTAREN, YESS!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest