Kardemummayoghurt
Kardemummayoghurt är ett gott och enkelt recept på ett fräscht tillbehör till efterrätt som alternativ till vispad grädde eller glass.
Kardemummayoghurten har en syrlig smak som passar bra till bland annat banankaka, kladdkaka, sockerkaka, hallon och blåbär.
Tid: 5 minuter
1 portion
Ingredienser:
Gör så här:
Blanda yoghurt med kardemumma och eventuellt florsocker. Låt gärna stå i kylen någon timme innan servering.
Toppa gärna yoghurten med nymalen kardemumma.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (52 g): 70 kalorier, 3 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera till mjuka kakor eller bär t.ex. banankaka, kladdkaka, sockerkaka, hallon och blåbär.
GI Tips
Ta inget florsocker så har kardemummayoghurten ett väldigt lågt GI.
Variationstips
Byt ut turkiska yoghurten mot grekisk yoghurt eller medelhavsyoghurt, men ta helst samma fetthalt, 10%.
Planeringstips
Gör kardemummayoghurten några timmar eller mer innan serverings så sätter sig smaken bättre.
Hållbarhet och förvaring
Kardemummayoghurten håller sig 3-5 dagar i kylskåp.
️ Skrivet av Elin
2015-07-26 17:28
Den här är riktigt god till
banankladdkaka !! (finns recept på den här på hemsidan oxå!) :)))
️ Skrivet av Helena
2009-03-12 18:28
mums :)
️ Skrivet av Biie
2009-03-04 13:50
Verkar gott. :] FÖRSTA KOMMENTAREN, YESS!
Recept och foto: Susanne Jarl