Kall béarnaisesås med crème fraiche

En superenkel variant på kall béarnaisesås med crème fraiche som bas som du gör på 5 minuter. Inte lika god som äkta béarnaisesås förstås men ändå väldigt god och framförallt enkel att göra!
kall béarnaisesås
Tid: 5 minuter + gärna minst 1 timme i kylen
4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche.
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp alla ingredienser; crème fraiche, majonnäs, vitvinsvinäger, dragon, lökpulver, persillade eller persilja, salt och vitpeppar i en skål.

    alla ingredienser
    Alla ingredienser.
  2. Rör om till en jämn röra.

    Låt gärna stå i kylskåp minst en timme före servering så att smakerna hinner sätta sig.

    såsen omrörd och klar
    Såsen omrörd och klar.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (68 g): 254 kalorier, 3 g kolhydrater, 27 g fett, 1 g protein

Serveringstips

Servera béarnaisesåsen till grillat eller stekt kött.

Hållbarhet och förvaring

Förvara béarnaisesåsen i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Maj-Lis
Tack för alla bra och lätta recept, har provat och är nöjd, roligt med enkla nya recept, är gammal husmor med 60-år bakom spisen men är fortfarande nyfiken på nya recept, ser fram emot fler tusen tack!😙
Svar till Suzan Skrivet av Susanne
Vad kul! Tack för att du skrev!
Skrivet av Suzan
Hittade din sida och blev väldigt inspirerad och imponerad.
Svar till Ewa stolth Skrivet av Susanne
Vad bra att det gick bra ändå! Kul att du tycker om mina recept!
Skrivet av Ewa stolth
God men jag hade inget lökpulver men blev bra i alla fall. Gillar dina recept.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest