Grillade burgare
Använd hamburgerpress för att snabbt och enkelt tillverka platta och lika tjocka hamburgare som grillas enkelt. Perfekt för att grilla många hamburgare på en gång av ett stort paket nötfärs. Äter du inte upp alla på en gång så går de utmärkt att förvara i kylen eller frysa in.
Tid: ca 40 minuter
ca 13 hamburgare à 120 g
Ingredienser:
- ca 1 600 g nötfärs
- 3 tsk salt
- 3 krm svartpeppar
Tillbehör:
- ev. picklad rödlök
- ev. coleslaw
- ev. kall bearnaise
- ev. hamburgerbröd
Laktosfritt - Hoppa över coleslaw som innehåller laktos.
Glutenfritt - Köp glutenfria hamburgerbröd eller servera utan bröd.
Utrustning:
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per hamburgare (125 g): 183 kalorier, 0 g kolhydrater, 10 g fett, 25 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Färdiggrillade hamburgare kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn. De kan även frysas och håller sig då minst 12 månader i frysen.