Grillade burgare

Ingredienser:
- ca 1 600 g nötfärs
- 3 tsk salt
- 3 krm svartpeppar
Tillbehör:
- ev. picklad rödlök
- ev. coleslaw
- ev. kall bearnaise
- ev. hamburgerbröd
Utrustning:
-
Lägg nötfärsen i en bunke. Tillsätt salt och svartpeppar. Rör om.
(Mängden färs är inte jättenoga så du behöver absolut inte väga upp det exakt.)
- ca 1 600 g nötfärs
- 3 tsk salt
- 3 krm svartpeppar
Nötfärs, salt och svartpeppar. Färs blandad med kryddor. -
Använd en hushållsvåg. Ställ på undersidan av hamburgerpressen och nollställ hushållsvågen. Lägg på 120 g färs.
(Den mängd färs som är lagom kan förstås skilja sig mellan olika hamburgerpressar.)
Mät upp färsen. -
Tag övre delen av hamburgerpressen och ställ den ovanpå färsen och tryck till några sekunder.
Tryck till med hamburgerpressen. En pressad hamburgare. -
Tag bort eventuell färs som sticker upp på kanterna, använd en tunn plastkniv eller en tunn slickepott. Skär sedan runt med kanten på hamburgerpressen med samma redskap (något tunt och böjbart som inte repar hamburgerpressen). Vänd upp och ned på hamburgerpressen och tag emot hamburgaren som lossnar och lägg den på ett fat eller varför inte återanvända plasttråget du köpte färsen i för att spara disk.
Pressade hamburgare i plasttråg. -
Grilla ca 4 minuter per sida på lite mindre än medelvärme. Hamburgarna ska bli genomstekta utan att bli brända.
Grilla ena sidan. Grilla andra sidan. -
Servera hamburgarna med goda tillbehör t.ex. hamburgerbröd, picklad rödlök, coleslaw och kall béa.
- ev. picklad rödlök
- ev. coleslaw
- ev. kall bearnaise
- ev. hamburgerbröd
Grillade hamburgare.