| Kött |

Fågel - kyckling, kalkon, anka

Fågelkött är ljust, ganska magert kött. Det är lättlagat och förhållandevis billigt.

Vi äter mycket fågelkött i Sverige och då allra främst kyckling. 2012 slaktades ca 75 miljoner kycklingar i Sverige och ca en halv miljon kalkoner.

Vitt kött

Allt fågelkött utom struts klassas som vitt eller ljust kött.

Köp svensk fågel

För att värna om våra svenska bönder och även om vårt eget land eftersom svenska bönder betalar sin skatt i Sverige så är det bäst att köpa svenskt fågelkött.

Förutom detta så håller svensk fågel högre kvalité. Den är
  • fri från antibiotika
  • fri från salmonella
  • uppfödd under världens strängaste djuromsorgsprogram
  • klimatsmart

Olika sorters Fågel - kyckling, kalkon, anka


Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest