Tunnbröd
Recept med Tunnbröd
Näringsvärden
Tunnbröd är som namnet anger ett tunt bröd som kan vara mjukt eller hårt.
Tunnbröd bakas ofta med hjorthornssalt och jäst som jäsmedel.
Tunnbröd bakas vanligtvis på vetemjöl eller rågmjöl.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: kan innehålla tillsatser
Läs på förpackningen.Laktosfritt: Kan innehålla laktos
Läs på förpackningen.Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av tunnbröd.
Energi: | 290 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 56 g (varav sockerarter: 7.9 g) |
Protein: | 9.1 g |
Fett: | 2.2 g (varav mättat fett: 0.6 g) |
Fibrer: | 3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Flatbread.Finns i affären:
Tunnbröd finns i bröddisken.Hållbarhet och förvaring:
Tunnbröd förvaras i rumstemperatur. Mjukt tunnbröd i sluten förpackning för att inte bli hårt. Hårt tunnbröd förvaras torrt för att behålla sin sprödhet. Hållbarhet för tunnbröd se förpackningen.Ersätt med:
Tortillabröd eller annat bröd.