Ugnsstekta potatishalvor är både gott och enkelt att göra. Välj gärna en god fast potatissort som t.ex. Asterix eller delikatesspotatis som t.ex. Apache eller Cecile.
Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i ca 35 minuter tills potatisen fått fin färg och är mjuk i mitten. Servera!
(Har du större potatisar kan du behöva förlänga tiden. Känn med en provsticka eller tandpetare i mitten att potatisen inte är hård i mitten.)
(Får potatisen för mycket färg mot slutet utan att den är mjuk i mitten så sänk värmen till 150°C så att potatisen blir mjuk utan att bli för bränd eller lägg på ugnsfolie. Är potatisen blek däremot så kan du slå på grillelementet i ugnen mot slutet.)
Näringsvärde per portion (233 g): 237 kcal, 36 g kolhydrater, 7 g fett, 5 g protein, 5 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Potatishalvorna är godast nylagade. Krispigheten försvinner lite när de förvaras i kylen, men annars håller de sig minst 5 dygn och kan värmas upp igen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Martin
Pensla?! Vilket j*vla meck det räcker gott att ringla över...
️ Skrivet av Johanna
Jag tog rapsolja istället för olivolja och det fungera fint. Riktigt enkelt och riktigt gott!