| GI | LCHF | Tillbehör |

Tacokrydda - Recept

Det är superenkelt att blanda ihop sin egen tacokrydda och det finns all anledning att göra den själv - den blir minst lika god, du slipper tillsatser som klumpförebyggande medel, konserveringsmedel och tillsatt socker och dessutom sparar du pengar!
Tacokrydda
Tid: 5 minuter
Lagom till ca 500 g köttfärs

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp alla kryddor - chilipeppar, spiskummin, koriander, curry, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver, svartpeppar och salt i en liten bunke.

    Blanda.

    Tacokryddan är nu klar att användas till tacofärs.

    alla kryddor
    Alla kryddor.
    tacokryddan klar
    Tacokryddan klar.

Näringsvärden

Näringsvärde för hela mängden (28 g): 72 kalorier, 11 g kolhydrater, 1 g fett, 2 g protein, 4 g fibrer

LCHF Tips

Perfekt för dig som följer LCHF eftersom den är sockerfri (till skillnad från köpt tacokrydda).

Hållbarhet och förvaring

Om du inte använder den direkt så kan du förvara den i en lufttät burk och den håller sig länge, precis som kryddor i allmänhet.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Svar till Carina Bernhardsson Skrivet av Susanne
Ja du kan tillsätta vatten precis som du gör när du köper en färdig påse. Exakta mängden vatten är inte så noga utan man kan hälla på lite så det får stå och steka en stund så att vattnet får koka bort precis som när man köper en färdig påse.
Skrivet av Carina Bernhardsson
Hej!

Har du i något vatten tillsammans med kryddorna när du stekt färdigt färsen? När man använder påse har man ju vatten. Skulle vara bra att veta.

Hälsningar Carina

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest