Melonsallad

Gör enkelt denna uppskattade melonsallad med söta meloner, romansallad och mozzarellabollar. En riktigt fräsch och god sommarsallad som passar perfekt till grillat!
melonsallad
Tid: 20 minuter
ca 12 portioner

Ingredienser:

  • 2 st (ca 1,3 kg) meloner (gärna olika sorter t.ex. Galia, Cantaloupe och honungsmelon)
  • ca 250 g sallad gärna romansallad
  • 150 g mozzarellabollar
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Skär melonerna i klyftor och skär bort kärnorna och därefter skalet. Skär fruktköttet i bitar och lägg i en stor serveringsskål.

    • 2 st (ca 1,3 kg) meloner (gärna olika sorter t.ex. Galia, Cantaloupe och honungsmelon)
    melonsallad steg 1: melon i bitar
    Melon i bitar.
  2. Skär salladen i bitar. Lägg dem tillsammans med melonbitarna i skålen.

    • ca 250 g sallad gärna romansallad
    melonsallad steg 2: sallad i bitar
    Sallad i bitar.
  3. Tillsätt mozzarellabollarna. Blanda. Låt stå i kylskåp fram till servering.

    melonsallad steg 3: melon, sallad och mozzarellabollar
    Melon, sallad och mozzarellabollar.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (142 g): 67 kalorier, 9 g kolhydrater, 3 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Förvara melonsalladen i kylskåp, den håller sig ca 1-3 dagar, mest beroende på salladen som snabbt kan se lite vissen ut och bli brun, så hållbarheten beror mest på salladen.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest