Melonsallad
Gör enkelt denna uppskattade melonsallad med söta meloner, romansallad och mozzarellabollar. En riktigt fräsch och god sommarsallad som passar perfekt till grillat!

Tid: 20 minuter
Mängd: ca 12 portioner
Ingredienser:
- 2 st (ca 1,3 kg) meloner (gärna olika sorter t.ex. Galia, Cantaloupe och honungsmelon)
- ca 250 g sallad gärna romansallad
- 150 g mozzarellabollar
Glutenfritt
Vegetariskt
-
Skär melonerna i klyftor och skär bort kärnorna och därefter skalet. Skär fruktköttet i bitar och lägg i en stor serveringsskål.
- 2 st (ca 1,3 kg) meloner (gärna olika sorter t.ex. Galia, Cantaloupe och honungsmelon)
Melon i bitar. -
Skär salladen i bitar. Lägg dem tillsammans med melonbitarna i skålen.
- ca 250 g sallad gärna romansallad
Sallad i bitar. -
Tillsätt mozzarellabollarna. Blanda. Låt stå i kylskåp fram till servering.
- 150 g mozzarellabollar
Melon, sallad och mozzarellabollar.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (142 g): 67 kcal, 9 g kolhydrater, 3 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara melonsalladen i kylskåp, den håller sig ca 1-3 dagar, mest beroende på salladen som snabbt kan se lite vissen ut och bli brun, så hållbarheten beror mest på salladen.
1