Kall chilibéarnaisesås

En av mina favoriter av kalla såser som passar perfekt till grillat på sommaren är denna kalla chilibéarnaisesås som enkelt mixas ihop. Häll bara i alla ingredienser i ett mixerglas och mixa. Klart.
kall chilibéarnaisesås
Tid: 5 minuter
3-4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Knäck ägget i en hög avlång burk som passar att mixa i. Tillsätt vitvinsvinäger, sambal oelek, salt, vitpeppar, dragon, persilja och rapsolja. Låt stå framme minst 10 minuter så att temperaturerna jämnas ut.

    (Det är viktigt att temperaturskillnaderna mellan de olika ingredienserna inte skiljer sig allt för mycket för då kan såsen skära sig.)

    kall chilibéarnaisesås steg 1: alla ingredienser i mixerglaset
    Alla ingredienser i mixerglaset.
  2. Mixa med en stavmixer. Placera den på botten av burken och kör på full effekt. Höj den sakta till toppen, totalt ca 20 sekunder brukar det ta. Det ska bli en fast sås.

    kall chilibéarnaisesås steg 2: mixern i mixerglaset
    Mixern i mixerglaset.
  3. Lägg upp beasåsen i en serveringsskål. Förvara i kylskåp.

    kall chilibéarnaisesås steg 3: chilibea klar
    Chilibea klar.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion beräknat på 4 portioner (66 g): 435 kalorier, 1 g kolhydrater, 48 g fett, 2 g protein

Hållbarhet och förvaring

Håller sig minst 2 veckor i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest