| Frukost
|
Koka ägg
Att koka ägg är enkelt. Hur det perfekta ägget anses vara varierar med tycke, smak och tillfälle. Vissa vill ha löskokt, andra vill ha medium-kokt med krämig gula och ibland vill man ha hårdkokta ägg. Oavsett hur man vill ha det så är det bara koktiden som varierar. Tänk på att koktiden också varierar med äggets storlek.
Tid: 10 minuter
Valfritt antal ägg som ryms i en kastrull
Ingredienser:
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per ägg (58 g): 79 kalorier, 0 g kolhydrater, 6 g fett, 7 g protein, 0 g fibrer
Serveringstips
Servera gärna kokta ägg med bordssalt, kaviar eller majonäs.
Hållbarhet och förvaring
Kokta ägg håller sig minst en vecka i kylskåp.