Förvälla kantareller gör man för att kunna spara svampen till ett senare tillfälle. Syftet är att få ur vätskan ur svampen. Förvälld svamp kan sedan frysas. Senare kan den förvällda svampen tas upp ur frysen och t.ex. stekas och ätas på smörgås eller användas till svampsås eller stuvning.
Näringsvärde per portion (100 g): 24 kalorier, 2 g kolhydrater, 0 g fett, 2 g protein
GI Tips
Förvälld svamp har lågt GI.
LCHF Tips
Svamp innehåller i princip inga kolhydrater så det är perfekt LCHF-mat.
Hållbarhet och förvaring
Frysta förvällda kantareller håller sig ca 1 år i frysen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Nancy Solinas de Labbe
Förvällda kantarellers recept var tydlig att följa, det blev perfekt!! ,
Tack så mycket!
️ Skrivet av Svampen
När jag förväller svamp så brukar jag inte steka torr svampen utan spar vattnet som stekt ur svampen och använder det när man fryser in den, då riskerar svampen inte att bli torr och jag tycker det blir mer svampsmak kvar. När jag sen ska använda svampen steker jag naturligtvis torr den.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl