| Varma såser
|
Béchamelsås
En god, klassisk vit grundsås som är god som den är men béchamelsås är även en bra bas och grundsås för smaksättning.
Tid: 5 minuter
4 portioner
Ingredienser:
- 2,5 msk vetemjöl
- 5 dl vispgrädde eller valfri sorts grädde
- eller 5 dl mjölk eller en blandning av mjölk och grädde
- 0,75 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Vegetariskt
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (132 g): 488 kalorier, 8 g kolhydrater, 50 g fett, 3 g protein, 0 g fibrer
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Variationstips
Tärnad kassler eller bacon blir en jättegod skinksås till pasta.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Svar till Klaus Danier: det står ju 5 dl grädde, inte 0,5 dl. Alltså tar du 0,75 dl av de totala 5 dl. /mvh
️ Skrivet av
"Ingredienser : 0,5dl grädde/mjölk.....
Gör så här : Mät upp mjölet och 0,75 dl av grädden... (!?!?)
Ursäkta mig : Hur mycket är 0,75 dl av 0,5 dl ?
Min gissning är : 3/4-del av , eller 0,75 del av ! Eller ?
Gör så här : Mät upp mjölet och 0,75 dl av grädden... (!?!?)
Ursäkta mig : Hur mycket är 0,75 dl av 0,5 dl ?
Min gissning är : 3/4-del av , eller 0,75 del av ! Eller ?