Den här goda aiolin är otroligt enkel att göra med en mixerstav. Den görs dessutom på ett helt ägg så man slipper att det blir äggvitor över. Aioli är en krämig, len och fin sås, det är en majonnäs smaksatt med vitlök.
Näringsvärde för hela mängden (271 g): 1750 kalorier, 5 g kolhydrater, 192 g fett, 8 g protein, 0 g fibrer
Serveringstips
Servera gärna till fisk.
Tips & tricks
Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
Om aiolin skär sig så kan man rädda den genom att lägga en äggula i en annan skål och sedan tillsätta den skurna aiolin matskedsvis under vispning.
Om du inte har någon stavmixer. Ta då 2 äggulor istället för 1 ägg. Mät upp alla ingredienser utom oljan i en skål. Tillsätt oljan droppvis och vispa kraftigt. (Det går även att använda vanlig mixer till detta.)
LCHF Tips
Aioli har mycket lågt GI.
Tips för att undvika tillsatser
Köp dijonsenap utan tillsatser så blir din aioli helt utan tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Överbliven aioli kan förvaras i kylskåp där den håller sig minst 1 månad.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Sven-Arne Björk
Ett perfekt sätt att fixa en aioli
webmaster
Svar till
Maria
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om det! :)
️ Skrivet av Maria
Kanonbra recept! riktigt god :)
webmaster
Svar till
Michael
️ Skrivet av Susanne
Vad roligt att du gillar det! 😊 Tack för att du skrev! 🌸
️ Skrivet av Michael
Bästa receptet hittills 👍😄😊🥰
( blande i en tsk vitvinsvinäger oxå )
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl