Pumpakärnor

pumpakärnor
Naturella pumpakärnor.

Pumpakärnor är goda och nyttiga, smaken är mjukt nötaktig.

Pumpakärnor kan användas i müsli, sallader och till bakning. Till sallader och bakning och även som snacks blir pumpakärnorna godare om man rostar dem först.

Rosta pumpakärnorna för godare smak

När man rostar pumpakärnorna så kommer smakerna verkligen fram. Det är enkelt att rosta - värm upp en stekpanna (utan fett) på medelvärme och "stek" pumpakärnorna tills de fått färg och doftar gott. Vänd runt dem så de inte bränns.

Pumpakärnor är nyttiga

Pumpakärnor innehåller mycket vitaminer, mineraler, mycket omättat fett och proteinhalten hör till den högsta bland fröer. Pumpakärnor har mycket fibrer och gör även nytta som GI-sänkare på den mat vi använder dem i.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pumpakärnor.

Energi: 611 kcal
Kolhydrater: 11 g
Protein: 30 g
Fett: 49 g
Fibrer: 6 g

Tips och info

Engelskt namn:

Pumpkin seeds.

Finns i affären:

Pumpakärnor finns bland andra fröer och kärnor.

Hållbarhet och förvaring:

Förvaras torrt ej över normal rumstemperatur.

Ersätt med:

Solrosfrön.

Vad väger pumpakärnor?

Måttomvandla pumpakärnor mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest