Pumpakärnor
Pumpakärnor är goda och nyttiga, smaken är mjukt nötaktig.
Pumpakärnor kan användas i müsli, sallader och till bakning. Till sallader och bakning och även som snacks blir pumpakärnorna godare om man rostar dem först.
Rosta pumpakärnorna för godare smak
När man rostar pumpakärnorna så kommer smakerna verkligen fram. Det är enkelt att rosta - värm upp en stekpanna (utan fett) på medelvärme och "stek" pumpakärnorna tills de fått färg och doftar gott. Vänd runt dem så de inte bränns.
Pumpakärnor är nyttiga
Pumpakärnor innehåller mycket vitaminer, mineraler, mycket omättat fett och proteinhalten hör till den högsta bland fröer. Pumpakärnor har mycket fibrer och gör även nytta som GI-sänkare på den mat vi använder dem i.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av pumpakärnor.
Energi: | 611 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 11 g |
Protein: | 30 g |
Fett: | 49 g |
Fibrer: | 6 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Pumpkin seeds.Finns i affären:
Pumpakärnor finns bland andra fröer och kärnor.Hållbarhet och förvaring:
Förvaras torrt ej över normal rumstemperatur.Ersätt med:
Solrosfrön.Vad väger pumpakärnor?
Måttomvandla pumpakärnor mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!