Mannagryn
Recept med Mannagryn
Näringsvärden
Vikt-Volym
Mannagryn används till gröt, välling och puddingar.
Äkta mannagryn kom ursprungligen från mannagräset. Idag förknippar vi mannagryn med små gryn som framställts av vetekornets kärna. Det går även att framställa mannagryn av durumvete.
Mannagryn innehåller gluten.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mannagryn.
Energi: | 351 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 72 g |
Protein: | 10 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
semolinaFinns i affären:
Mannagryn finns bland övriga gryner i närheten av mjöl och frukostflingor.Hållbarhet och förvaring:
Mannagryn förvaras torrt ej över normal rumstemperatur. Hållbarhet se förpackningen.Ersätt med:
Grahamsgryn.Vad väger mannagryn?
Måttomvandla mannagryn mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!