Mannagryn

mannagryn
Mannagryn.

Mannagryn används till gröt, välling och puddingar.

Äkta mannagryn kom ursprungligen från mannagräset. Idag förknippar vi mannagryn med små gryn som framställts av vetekornets kärna. Det går även att framställa mannagryn av durumvete.

Mannagryn innehåller gluten.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Nej

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mannagryn.

Energi: 351 kcal
Kolhydrater: 72 g
Protein: 10 g
Fett: 1 g
Fibrer: 3 g

Tips och info

Engelskt namn:

semolina

Finns i affären:

Mannagryn finns bland övriga gryner i närheten av mjöl och frukostflingor.

Hållbarhet och förvaring:

Mannagryn förvaras torrt ej över normal rumstemperatur. Hållbarhet se förpackningen.

Ersätt med:

Grahamsgryn.

Vad väger mannagryn?

Måttomvandla mannagryn mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest