Havregrädde

havregrädde
Havregrädde 13% fetthalt.

Havregrädde är helt vegetabilisk och passar därmed veganer och vegetarianer liksom laktosintoleranta och de som är allergiska mot mjölkprotein. 

Eftersom havregrädde inte innehåller ren havre så kan den innehålla spår av gluten och ska undvikas av de som är superkänsliga mot gluten men för de allra flesta glutenintoleranta  är det inget problem. All havre är naturligt glutenfri. Ren havre innebär att produkten under tillverkningen inte får finnas i samma lokaler som där andra produkter som innehåller gluten produceras.

Havregrädde kan ofta användas istället för vanlig grädde i mat men den går inte att vispa och kan inte ersätta vispad vispgrädde.

Smaken tycker jag är som gräddig havre, helt ok.

Innehåll

Innehållsförteckning för Oatly iMat 13%: HAVREbas (vatten, HAVRE (10%)), rapsolja, emulgeringsmedel (E472e), stabiliseringsmedel (E415), joderat salt.

E472a är ett konsistensmedel. E415 är Xantangummi som är ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel. Tillsatserna har inga kända hälsorisker.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Kan innehålla gluten

Havregrädde kan innehålla spår av gluten så undvik om du är superkänslig.

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av havregrädde.

Energi: 150 kcal
Kolhydrater: 5.8 g (varav sockerarter: 3.6 g)
Protein: 0.9 g
Fett: 13 g (varav mättat fett: 1.6 g)
Fibrer: 0.8 g

Tips och info

Finns i affären:

På mejeriavdelningen, ofta i närheten av laktosfritt.

Ersätt med:

Annan grädde.

Vad väger havregrädde?

Måttomvandla havregrädde mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Lisbeth
Jag är diabetiker typ 2 sen många år tillbaka och får nu lära mig den hårda vägen vad det innebär att slarva med maten. Nu håller jag på och söker vad som är bäst för mig med minst mättat fett, kolhydrater av socker och ev annat. Nu funderar jag på vad matlagningsgrädden baserad på växtriket kan vara för något. Jag tycker om god mat men har i stort sett slutat äta rött kött. Äter mycket fisk och kyckling. Är fortfarande tablettbehandlad men fått ögonskadoe.

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest