Ruccola
Ruccola är sorts sallad med ganska pepprig smak som påminner om rädisa.
Eftersom ruccolan har en så pass stark smak så kan det i en sallad vara gott att blanda ruccola med annan sorts sallad med mer neutral smak.
Ruccola odlades tidigare i Sverige och kallades då senapskål. Sedan föll den i glömska men återkom sedan för ett antal år sedan via italienska mattrender och nu odlas den igen i Sverige och kallas rucola.
Ruccola som vi hittar i affären kan dels vara rucola som på latin heter eruca sativa, men det kan också vara roquette som ibland marknadsförs som ruccola.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ruccola.
Energi: | 28 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 2 g |
Protein: | 3 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 2 g |
Tips och info
Engelskt namn:
rucolaFinns i affären:
I grönsaksdisken.Hållbarhet och förvaring:
Några dagar i kylskåp.Ersätt med:
Annan sallad.